krémový dort z vanilkové hrašky

01.07.2017 18:37

Nejprve připraví korpus. v mixéru smíchám vlašské ořechy, psyllium a máslo a dám do trouby krátce zapéct.

Hrašku rozmíchám s mlékem s olejem, přisladím stévií a dám vařit. Za občasného promíchání nechám bublat 20 minut, aby se hraška dostatečně provařila. Po uvaření ještě teplé mixuji ponorným mixérem, dokud nezíská hladkou konzistenci. Průběžně ochutnávám :-). Naliji na částečně zchladlý korpus a nechám dobře ztuhnout / vychladit.

Na zdobení použiji agar agar (nebo želatinu), kterou rozmíchám s vodou, stévií a potravinářským barvivem, provařím a naliji na vychladlý krém z hrašky. Ozdobím čerstvým ovocem a dám ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť!

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
hraška vanilka 250
Jahody 200
Želatina (v suchém stavu) 8
Olej řepkový 200
Mléko plnotučné (3,5 % tuku) 1500
Máslo čerstvé 150
Psyllium 20
Vlašské ořechy 150

Nejprve připraví korpus. v mixéru smíchám vlašské ořechy, psyllium a máslo a dám do trouby krátce zapéct.

Hrašku rozmíchám s mlékem s olejem, přisladím stévií a dám vařit. Za občasného promíchání nechám bublat 20 minut, aby se hraška dostatečně provařila. Po uvaření ještě teplé mixuji ponorným mixérem, dokud nezíská hladkou konzistenci. Průběžně ochutnávám :-). Naliji na částečně zchladlý korpus a nechám dobře ztuhnout / vychladit.

Na zdobení použiji agar agar (nebo želatinu), kterou rozmíchám s vodou, stévií a potravinářským barvivem, provařím a naliji na vychladlý krém z hrašky. Ozdobím čerstvým ovocem a dám ztuhnout do lednice.

 

Dobrou chuť!

Energetická hodnota celkem: 24414 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 476, Sacharidy (g): 241 SAFA (g): 123 Cukry (g): 89 Vláknina (g): 50 
 

Energetická hodnota na 1 porci: 1526 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 29.8, Sacharidy (g): 15.1 SAFA (g): 7.7 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 3.1


Dochucovadla:

stévie vanilka

 

Zpět