fazolové kuličky

08.12.2018

medium carb

Fazolové kuličky dělám už několik let. Nikdo nepozná, co je hlavní ingrediencí. Jsou zdravé, plné vlákniny, zasytí a nenutí vás se cpát dál a dál. Pro mě jsou prostě skvělé!

hrnek fazolí adzuki

15 nesířených sušených meruněk

15 oloupaných jedlých kaštanů

2 hrnky strouhaných ořechů

hrnek nakrájených mandlí

5 hrnků strouhaného kokosu

Fazole přes noc namočíme, pak ideálně v tlakovém hrnci spolus meruňkami a kaštany uvaříme (40 minut). Scedíme přebytečnou vodu a důkladně rozmixujeme. Poté přidáme ořechy, mandle a 3 hrnky kokosu. Namočenou rukou tvoříme kuličky, které obalíme ve zbylém kokosu. Hotové kuličky nechte pár dní v chladu, aby ztuhly. Nedělejte je příliš dlouhou dobu před konzumací, nemají dlouhou životnost! Skladujte v chladu, maximálně 14 dní!