hříšně čokoládový lowcarb dort

10.12.2018

low carb

tento dort je vynikající a jako vždy - nikdo nepozná, že je nízkosacharidový :-)

Na korpus jsem vyšlehala 5 žloutků s xylitolem, přidala cca 150g mandlové mouky a 40g psyllia, 1 prášek do pečiva a nakonec vmíchala sníh z 5 bílků s troškou soli. Upekla jsem na cca 170st.

Během pečení korpusu jsem uvařila pudink z 2 sáčků vanilkového pudinkového přášku, 5 lžic tmavého holandského kakaa a 1l bezlaktozového mléka s přídavkem tekutého sladidla flav drops na bázi sukralózy s vanilkovou příchutí.

Všechno necháme vychladnout při pokojové teplotě a k tomu připravíme máslo, které necháme zteplat, aby byly suroviny na krém ve stejném prostoru kvůli dalšímu mixování:-)

Po pár hodinách, kdy jsou teploty srovnané si umixujeme krém z pudinku a másla (škraloup z pudinku jsem snědla já a děti mi ujedly trochu toho neškraloupového, takže to nebyla celá dávka:-)). Pokud bude mít tendenci se srazit, rozpusťte další kus másla a teplý vmixujte do vašeho zdrclého krému, krásně se to srovná.

Rozkrojený dortík poklademe bobulkami (já nejraději rybíz, protože je výrazný), můžeme pokapat vysokoprocentní čokoládou nebo potřít rozmixovaným rybízem či marmeládou (ideálně bez cukru) a potřít krémem. Pak navrstvíme a ozdobíme :-)

Dobrou chuť!